Ekologisk och uppfriskande nyhet från det fagra Pfalz!
Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget| Druvsort | 33% riesling, 42% pinot blanc, 17% chardonnay, 6% scheurebe, 2% pinot gris |
| Årgång | 2019 |
| Alkoholhalt | 12,5% |
| Storlek | 375 ml |
| Förpackning | Flaska |
| Finns även som | 750 ml för 79 kr |
| Antal/kolli | 12 |
| Förslutning | Skruvkork |
| Sockerhalt | 0,8 g/100 ml |
| Syra | 7 g/100 ml |
| Märkningar |
Ekologiskt vin KRAV-märkt |
| Veganvänligt | Ja |
| Producent | Ruppertsberger Weinkeller Hoheburg |
| Smakbeskrivning | Torrt, ungdomligt och fruktigt vin med frisk men balanserad syra samt med inslag av gul stenfrukt, citrus och örter. |
| Passar till | Serveras vid cirka 8°C till fisk- och skaldjursrätter. |
| Lagringspotential | Vinet är gjort för att konsumeras ungt. |
| Vinmakare | Christoph Schwertl |
| Vinifikation | Jäst och lagrad i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar. |
De två vinodlarkooperativen Ruppertsberger Winzerverein och Winzerverein Hoheburg, båda grundade på 1910-talet, slogs samman till Ruppertsberger Weinkeller Hoheburg 1968. 2004 kom ytterligare en fusion till stånd med kooperativet i grannbyn Königsbach. Detta innebar en utökning av arealen från 230 till 410 hektar. Kooperativet består idag av 200 odlare som är spridda från byarna Königsbach/Mussbach/Meckenheim i söder och Deidesheim i norr. Majoriteten av produktionen är vita viner, men de röda vinner allt större populäritet. Sverige är den viktigaste exportmarknaden.
Geografin präglas av de skyddande Haardtbergen i väster vilket ger ett för Tyskland varmt och soligt klimat. Pfalz har Tysklands högsta medeltemperatur vilket kombinerat med lätta och väldränerade sandjordar ger bra förutsättningar för odling av vin.