En stor nyhet från topproducenten Ruppertsberger. 100% ekologisk, veganvänlig & KRAV-märkt riesling av hög kvalitet från Pfalz på 1-litersbutelj.
Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget| Druvsort | 100% riesling |
| Årgång | 2019 |
| Alkoholhalt | 13% |
| Storlek | 1000 ml |
| Förpackning | Flaska |
| Antal/kolli | 12 |
| Förslutning | Skruvkork |
| Sockerhalt | 0,7 g/100 ml |
| Syra | 8 g/100 ml |
| Märkningar |
Ekologiskt vin KRAV-märkt Vegan Friendly |
| Veganvänligt | Ja |
| Producent | Ruppertsberger Weinkeller Hoheburg |
| Smakbeskrivning | Ungt, torrt, nyanserat, mycket friskt vin med inslag av gröna äpplen, honungsmelon, citrus och mineral. |
| Passar till | Aperitif och till fisk, skaldjur, kyckling eller vegetariska rätter. Serveras vid 8-10°C. |
| Lagringspotential | Avnjuts gärna nu men kan också sparas upp till 3 år. |
| Vinifikation | Vinet har jäst och lagrats i rostfria ståltankar. |
De två vinodlarkooperativen Ruppertsberger Winzerverein och Winzerverein Hoheburg, båda grundade på 1910-talet, slogs samman till Ruppertsberger Weinkeller Hoheburg 1968. 2004 kom ytterligare en fusion till stånd med kooperativet i grannbyn Königsbach. Detta innebar en utökning av arealen från 230 till 410 hektar. Kooperativet består idag av 200 odlare som är spridda från byarna Königsbach/Mussbach/Meckenheim i söder och Deidesheim i norr. Majoriteten av produktionen är vita viner, men de röda vinner allt större populäritet. Sverige är den viktigaste exportmarknaden.
Geografin präglas av de skyddande Haardtbergen i väster vilket ger ett för Tyskland varmt och soligt klimat. Pfalz har Tysklands högsta medeltemperatur vilket kombinerat med lätta och väldränerade sandjordar ger bra förutsättningar för odling av vin.