Med lyxig mousse och toner av Anjoupäron, persika, citrus och en nyans av mineral avnjuts denna exklusiva prosecco bäst som aperitif eller till säsongens rätter på fisk och skaldjur.
Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget| Druvsort | 100% glera |
| Alkoholhalt | 11% |
| Storlek | 750 ml |
| Förpackning | Flaska |
| Antal/kolli | 6 |
| Förslutning | Champagnekork |
| Sockerhalt | 0,15 g/100 ml |
| Märkningar |
Ekologiskt vin KRAV-märkt |
| Veganvänligt | Ja |
| Producent | La Cantina Pizzolato |
| Smakbeskrivning | Frisk och fruktig med toner av Anjoupäron, persika och citrus. |
| Passar till | aperitif eller till säsongens rätter på fisk och skaldjur. |
I mer än fem generationer har familjen Pizzolato varit verksamma inom jordbruksnäringen – alltid med respekt för naturen. Egendomen omfattar 58 hektar och certifierades 1991 för ekologisk vinproduktion. Därtill kommer 48 hektar som brukas av kontrakterade och certifierade ekologiska odlare. La Cantina Pizzolato ligger norr om staden Treviso i Veneto. Druvsorter som odlas är främst pinot grigio, chardonnay, merlot, cabernet sauvignon, pinot nero och raboso. Både röda, vita och mousserande viner (främst Prosecco) framställs.
Den 1 augusti 2009 blev Prosecco en egen DOC vilket innebar att kontrollerna skärptes. Områdena Veneto och Friuli Venezia Giulia är tvingade att svara för den geografiska härkomsten av vinet. Här återfinns också landets mest aktade DOC för vita viner. Anledningen till att det produceras vita viner av hög kvalitet i dessa områden är det tempererade klimatet och för Friuli Venezia Giulia också de magra jordarna som gör att druvorna får kämpa extra hårt för sin mognad.